Vijesti

Pregled vijesti

01.12.2014.

Moj put do škole - finale akcije Djeca u prometu

Veselje, uzbuđenje i smijeh zavladali su prošle subote na otvorenju izložbe "Moj put do škole" na adresi Jadranskog osiguranja, Listopadska 2 u Zagrebu. Na njoj su izloženi likovni i literarni radovi učenika osnovnih škola na temu prometa koji su proteklih tjedana pristizali na adresu Jadranskog osiguranja.

Mali kreativci mašti su pustili na volju pa su nastali prekrasni crteži njihova puta u školu, ali i sastavci i pjesmice. Mnogima je od njih ovo bila prva prava izložba pa su pristigli u pratnji mame, tate, bake i djedova, a na radost najmlađih sudionika u Jadranskom osiguranju su ih čekala mnoga slatka iznenađenja. Mališanima čiji su radovi nagrađeni Jadransko je pripremilo poklone – ruksak iznenađenja. Svi ostali sudionici natječaja nagrađeni su besplatnom ulaznicom na bazene u Termama Tuhelj.
Uz mađioničara i mnoštvo maštovitih trikova mališani su još su jednom “ponovili” gradivo – kako u prometu valja biti oprezan, uvijek gledati semafor i kada je na njemu zeleno svjetlo, te prelaziti cestu – na zebri.
Od nekoliko stotina pristiglih crteža, sastavaka i pjesmica, ukupno je nagrađeno 34 radova iz 34 razreda nekoliko zagrebačkih osnovnih škola. U projekt su se uključile i ostale podružnice Jadranskog te škole i vrtići diljem zemlje. Tako smo tijekom studenog i prosinca bili dobri domaćini te ugostili djecu i njihove roditelje osiguravši im uz izložbu i zgodan program uz prigodna iznenađenja.
Akcija “Vozači oprez, djeca su u prometu” kojoj se odazvalo više od tri tisuće učenika hvale je vrijedna promocija kojom se djeca, roditelji i cijela zajednica potiču na više opreza na cestama te se ujedno apelira na vozače da svojim odgovornim ponašanjem pripaze jedni na druge.

Galerija slika: